Zastoupeny zde budou přední české i zahraniční společnosti, které realizují a provozují aquaparky, veřejné bazény a koupaliště. Prezentace vystavovatelů doplní odborný doprovodný program zahrnující mezinárodní konferenci workshopy a semináře.  V rámci doprovodného programu proběhne vyhlášení vítězů soutěže Bazén roku, a to v kategorii Bazén roku a v kategorii Aquapark desetiletí.

Mezinárodní veletrh bazénů, bazénových technologií, saun a lázeňství vstupuje do svého šestého pokračování. Během čtyř březnových dnů nabídne informace o aktuálním dění v tomto oboru u nás i ve světě především provozovatelům aquaparků, lázní, hotelů s bazény či zástupcům developerů a státní správy.

„Doprovodnou část programu veletrhu připravujeme ve spolupráci s odborníky, např.
z Fakulty stavební ČVUT a Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě. V rámci odborné konference zazní příspěvky na aktuální témata jako například investiční a provozní úspory bazénových provozů nebo nové technologie úpravy koupacích vod,“
upozorňuje za pořadatele na doprovodný program Martin Chmelík.

Řada bazénů a aquaparků se účastní soutěže Bazén roku. Do 4. ročníku se přihlásilo celkem 10 bazénových provozů: Letní koupaliště Hradec Králové, Centrum vodní zábavy Kdyně, Wellness Kuřim, Městský bazén Litomyšl, Koupaliště Mladá Boleslav a Aquapark Uherské Hradiště.  V kategorii Aquapark desetiletí uvidíme dva vítěze předešlých ročníků soutěže Bazén roku – plavecký bazén Valašské Meziřící
a AquaDream Barrandov. V této skupině se dále předvedou Aquapark Olomouc,  Aquapalace Čestlice a Aquapark Uherské Hradiště - který je přihlášen do obou kategorií.
O vítězích obou kategorií rozhodne odborná porota. Hodnocenými kritérii bude např. architektonická úroveň díla, použité technologie, hodnocení provozu a úspor energií, ale přihlédne se také ke spokojenosti návštěvníků apod.

Veletrh zaujme také laickou veřejnost, především majitele zahradních bazénů, privátních saun a vířivek. Mohou zde shlédnout nejrůznější typy whirpoolů v provozu a seznámit se s doplňky a přípravky na údržbu zařízení.

Souběžně s bazénovým veletrhem se uskuteční festival věnovaný zdravému životnímu stylu FITNESS & WELLNESS, jehož hlavní tváří je dvojnásobná mistryně Evropy a mistryně světa ve sportovním aerobiku Olga Šípková. Další souběžnou akcí je veletrh golfového vybavení a turistiky GOLF SHOW.

Všechny vstupenky jsou slosovatelné, jeden vylosovaný návštěvník si z veletrhu odnese poukaz na vířivou vanu v hodnotě 139 tisíc Kč, kterou do soutěže věnovala společnost UnitedSpa, s.r.o.

Více informací najdete:
-          www.vystava-bazeny.cz/2011
-          www.forfw.cz/2011
-          www.golfshow.cz