Snížená spotřeba pohonných hmot, spolehlivost a příznivé náklady na provoz tohoto vozidla, které vyhodnotil v září 2010 test Fehrenkötter jako nejlepší, byly stěžejními rozhodovacími kritérii.

Renault Trucks dodá 65 nových vozidel Premium Route španělské přepravní společnosti s mezinárodní působností Marcotran, která tak opakovaně projevuje důvěru francouzskému výrobci. Marcotrans tímto krokem reaguje na zvýšenou poptávku po přepravních službách. Renault Premium Route, aktuálně nejproduktivnější vozidlo své kategorie okouzlilo španělské vedoucí vozového parku svými velmi dobrými výsledky v oblasti spotřeby pohonných hmot, spolehlivosti a nákladů na provoz.

Vozový park Marcotran, který sídlí v Saragosse (Španělsko) čítá na 550 vozidel. Společnost zajišťuje mezinárodní přepravu zboží. 65 nových Premium Route posílí přepravu na trase mezi Španělskem, Francií a Portugalskem. Jejich dalším posláním bude optimalizace přepravy zboží v rámci i mimo hranice Evropské Unie, například do Maroka, Ruska nebo Turecka. Na uzavření dohody a realizaci této dodávky se podílelo zastoupení Renault Trucks Commercial Europe (RTCE) Zaragoza, pod vedením Philippa Vinuesa.

Renault Premium Route uznávaný pro své kvality a sníženou spotřebu pohonných hmot, zvítězil v září loňského roku v testu německé přepravní společnosti  Fehrenkötter v konkurenci šesti dalších vozidel různých výrobců. Po třech letech testování v reálných podmínkách byl Renault Premium Route vyhodnocen jako nejlepší vozidlo v oblasti spotřeby pohonných hmot a spolehlivosti.