Cílem tohoto partnerství je vybudovat do 6 měsíců výrobní závod, který bude svými výrobky schopen zásobovat marocký trh i další země v severní a západní Africe. Tento krok je plně v souladu se strategií skupiny Touax expandovat na rozvíjející se trhy.

„Tyto rozvíjející se trhy mají již nyní velké potřeby a nabízejí perspektivu silného růstu. Expanze v Africe má pro skupinu velký význam - využijeme příležitostí toho regionu k rozvoji naší společnosti,“ zdůraznil Raphaël Walewski, jeden z vedoucích partnerů společnosti Touax.

Touax vloží do partnerství své výrobní know-how, zatímco partner poskytne své znalosti marockého trhu a bytové infrastruktury. Založení podniku, ve kterém bude mít Touax většinový podíl, je dalším krokem divize skupiny zaměřené na modulové stavby v expanzi na zahraniční trhy; již v současné době vytváří tato divize 65 % svých tržeb mimo Francii. Bližší podmínky tohoto projektu budou oznámeny současně se zahájením jeho realizace (v průběhu roku 2011).

Společnost Touax s.r.o. je dceřiná firma Divize modulových staveb francouzské skupiny Touax, evropské dvojky na trhu modulových staveb. Touax s.r.o. se specializuje na projektování, průmyslovou výrobu a stavbu objektů stavebnicovým systémem modulů. Společnost působí na českém trhu již od roku 1991 a těží z více než třicetileté zkušenosti skupiny Touax z modulových trhů Evropské unie.

www.touax.cz