Tento nový objekt byl na základě předběžné nájemní smlouvy pronajat skupině Seifert na počáteční dobu pronájmu sedm let s přednostním právem na jeho prodloužení.

Individuálně uzpůsobený objekt bude zahrnovat sklad o ploše 36.000 m2, kancelářské prostory o rozloze 1.600 m2 a nakládací a vykládací zóny na ploše 8.300 m2. Celková velikost areálu dosáhne téměř 82.000 m2 a jeho součástí budou i parkovací místa pro 100 automobilů a 15 nákladních vozidel. Kryté zásobovací zóny budou postaveny s flexibilními nakládacími plošinami a rychloběžnými nakládacími vraty tak, aby splňovaly specifické požadavky automobilové logistiky. Po dokončení výstavby budou ve  skladu uloženy automobilové díly, které budou dodávány výrobnímu závodu automobilky Mercedes-Benz v Rastattu.

Po posouzení celé řady pozemků v regionu Rýna a Neckaru skupina Goodman vybrala pozemek u obce Malsch, na kterém dříve stála továrna  na výrobu betonu. Pozemek se nachází v rozvinuté průmyslové oblasti a je přístupný k průmyslovému železničnímu terminálu, který může být znovu uveden do provozu, pokud by zákazník požadoval železniční spojení.

Demoliční práce byly na pozemku již dokončeny a nyní byla zahájena výstavba objektu, jejíž dokončení je plánováno na květen 2011. Po dokončení bude mít objekt odhadovanou hodnotu 31 milionů EUR. Na konci roku 2010 byla nemovitost předběžně prodána Evropskému logistickému fondu Goodman (GELF).

Andreas Fleischer, country manažer skupiny Goodman pro Německo uvedl: „Skupina Goodman je globální společnost, kterou řídí místní lidé. Díky naší odborné znalosti místních poměrů jsme získali důvěru skupiny Seifert, která nám svěřila tento náročný projekt.“

„Výstavba budovy v Malschi se potýkala s celou řadou specifických problémů. Vzhledem k nedostatku volných pozemků v dané oblasti jsme nemohli stavět na zelené louce. Navrhli jsme sklad tak, aby ideálně vyhovoval potřebám logistiky automobilových dílů při zachování maximální možné flexibility pro jeho budoucí využití třetími stranami. Kromě toho jsme také mohli v nájemní smlouvě nabídnout flexibilitu skupině Seifert.”

„Díky naší osvědčené nabídce pro zákazníky a silné likviditě dokážeme nabídnout skupině Seifert takové zařízení a flexibilitu, jakou vyžadují, a to ve lhůtě pouhých osmi měsíců od prvního jednání do plánovaného dokončení skladu.“

Od roku 2011 bude továrna Mercedes-Benz v Rastattu vyrábět nástupnické modely automobilů třídy A a B a také bude nabízet širší sortiment svých budoucích modelů. V důsledku toho je zapotřebí rozšířit prostor používaný pro dodávání materiálu pro výrobu, čehož bude dosaženo výstavbou nového objektu u obce Malsch.

Harald Seifert, výkonný ředitel skupiny Seifert Logistics, uvedl: „Jsme šťastni, že pokládáme základní kámen našeho nového automobilového logistického centra, a to právě v roce 125. výročí vzniku automobilu. Sklad u obce Malsch bude další důležitou součástí naší automobilové logistické divize v tomto regionu a bude spolupracovat s naší pobočkou v Rastattu, kterou úspěšně provozujeme od poloviny roku 2008.“

Günter Walser, výkonný ředitel a projektový manažer skupiny Seifert, uvedl: „Z důvodu rostoucí poptávky ze strany našich automobilových klientů musíme v rámci logistiky a efektivních dodávek pro výrobu vyvíjet specifické služby s přidanou hodnotou. Automobilový sklad u obce Malsch nám pomůže nadále uspokojovat tuto poptávky službami na vysoké úrovni. Kromě toho je tato výstavba součástí růstové strategie naší skupiny.“

Goodman
Majella O DohertyCommunications Manager,
Continental Europe
+32 2 263 4068
Majella.ODoherty@goodman.com