Naše společnost BBA-MONOLIT, s.r.o. se zabývá již desátým rokem prováděním monolitických železobetonových konstrukcí. Firma disponuje stabilizovaným kádrem vedoucích i prováděcích odborných pracovníků a vlastním vybavení v dostatečném množství a to jak v bednění, tak v potřebné mechanizaci. Roční obrat společnosti se již 3. rokem pohybuje mezi 100 - 160 miliony korun. V roce 2008 dokončíme celkem 8 zakázek v cenách cca 10 až 50 milionů Kč. Naším primárním cílem není obrat, ale zachování dostatečné kvality a bezproblémového průběhu zakázek. Nabízíme odbornost v oboru, což u mnoha našich, zejména těch "rychle kvašených", konkurentů nebývá zvykem. Jsme členy České betonářské společnosti.
V letošním roce jsme prováděli práce na 5 bytových projektech. Počátkem roku jsme v Berouně dokončili monolitický skelet Bytového domu Vlašťovka, monolitické konstrukce na projektu 26 RD PANORAMA a železobetonové konstrukce na SO 02 Obytného souboru Nové Měcholupy v Praze. Současně jsme prováděli a v květnu dokončili 6-podlažní administrativní budovu a vestavky v halách na Novostavbě výrobního závodu ENGEL v Kaplici. Následně jsme začali provádět a nyní dokončujeme monolitický skelet 8 řadových domů na projektu Vily Císařka v Praze 5 a 2 bytových domů na akci BS Hvězdárna v Praze Chuchli. V současnosti jsme v plné realizaci na akcích SERVODATA 2. etapa na Dolnoměcholupské ulici v Praze 13 a na akci autosalon ­PORSCHE v Hradci Králové, kde jsme museli, po naléhání našeho dobrého partnera fy STRABAG a.s., o.z. PS České Budějovice, nahradit naše méně úspěšné konkurenty.
Současná situace ve stavebnictví klade stále větší důraz na kvalitu a rychlost provedení jednotlivých částí stavby a tudíž i monolitické nosné konstrukce. V této době, kdy se běžně setkáváme se situací, že objednatelé považují za "terno", když subdodávka tak specifická jako je dodávka monolitické železobetonové konstrukce, proběhne bez větších problémů. Bohužel je v současnosti i dost obvyklé, že problémy jsou i na druhé straně "barikády" a bohužel nastává zřejmě období dost podobné tomu z první poloviny devadesátých let. Spolupracovat dnes se solidním investorem, který včas (a někdy vůbec) hradí své pohledávky, se stává i pro nás, většinou jako subdodavatelsky vystupující firmu, příjemným zpestřením ve více méně obvyklém stavu. A bude hůř...
_________________________________________________________________________________________________
BBA-MONOLIT, s.r.o.
Ke Krči 36, 147 00 Praha 4
tel.: 244 468 540, fax: 244 468 951
e-mail: mail@bba-monolit.cz, www.bba-monolit.cz