Pane řediteli, mohl byste blíže představit společnost BCZ Stav?

Společnost Bcz Stav s.r.o. vznikla v roce 2009, navazuje ale na mé dvacetileté profesní aktivity ve stavebnictví, ve kterém se pohybuji již od roku 1990. Za tu dobu jsem prošel různými pracovními pozicemi. Začínal jsem v pozici dělníka, poté jsem pracoval jako stavbyvedoucí a nakonec se propracoval do pozice ředitele firmy. Také právní forma podnikání se vyvíjela, kdy od živnostenského podnikání jsme se dostali k současné podobě společnosti s ručením omezeným. Za sebe mohu říci, že zkušenosti, které jsem získal celoživotním vzděláváním a praxí na různých pracovních pozicích, mi výrazně pomáhají při řízení firmy i komunikaci s vlastními zaměstnanci.

Jaké jsou hlavní aktivity vaší firmy a kde působíte?

Hlavní činností naší společnosti jsou převážně monolitické stavby, ovšem mimo mosty, na které se nespecializujeme. Provádíme stavby administrativní, bytové, ale pracujeme také na menších akcích typu rodinných domů atp. Dále provádíme specializované stavby typu silničních propustí, ČOV, stropů, opěrných zdí apod.
Naše firma působí převážně v Praze a okolí, ve Středočeském kraji, výjimečně na Moravě.

Na realizaci kterých staveb jste se doposud podíleli a které z nich byly z vašeho pohledu nejzajímavější?

Během uplynulých let jsme se podíleli na více zajímavých stavbách. Za zmínku jistě stojí naše účinkování při stavbě O2 arény v Praze, kde jsme realizovali kompletní bednicí
a betonářské práce pro celou jednu šestinu plochy této největší víceúčelové haly v ČR. Zajímavou stavbou z opačného konce republiky byla výstavba obchodního centra Zlaté jablko v centru Zlína. Tyto realizace byly zajímavé zejména svojí náročností, kombinací použitých materiálů, ale také synchronizací časů jednotlivých prací. Právě dodržení termínu a sladění harmonogramu bylo mnohdy velmi komplikované.

Kde bychom vás mohli vidět „v akci“ právě nyní?

Zajisté víte, že současná doba nenahrává výstavbě nových velkých projektů, kde u mnohých pozastavených investic v současnosti čekáme na jejich oživení. Nemůžeme ale spoléhat na jen na velké stavby, proto se v současné době věnujeme zejména akcím menšího rozsahu jako např. novostavbám či rekonstrukcím rodinných domů. Právě nyní např. realizujeme novostavbu vodojemu a opěrných stěn u lanové dráhy v Jizerských horách, obytný soubor v Liberci, opravu přehrady u Nelahozevsi atp.

Pro jaké vyšší dodavatele staveb popř. investory nejčastěji pracujete?

V uplynulé době naše společnost pracovala např. pro firmy PSJ, SKANSKA, INTERMA, BETONSTAV Teplice, VCES a další známé stavební společnosti působící v ČR.

Jak vidíte vaše budoucí působení na českém stavebním trhu a jak se chcete dále profilovat?

Do budoucna se chceme zaměřit hlavně na monolitické stavby, nebudeme se ale vyhýbat stavbám menšího rozsahu jako např. rodinných domků, které jsou pro nás zajímavé svojí variabilitou a můžeme zde uplatnit v širší míře individuální přístup k zákazníkovi. Chceme vybudovat stabilní stavební firmu, která bude pověstná kvalitně odvedenou prací a spolehlivým servisem.
Klíčovou roli spatřuji v celkovém zvyšování kvalifikace managementu firmy i ostatních pracovníků, zavedení certifikace ISO 9001. Rádi bychom co nejdříve vybudovali vlastní sídlo firmy s potřebným technickým zázemím.

Děkuji za rozhovor
Ing. Jiří Zahradnický

Bcz Stav s.r.o.
Šafránová 9/2214, 106 00 Praha 10
tel.: 272 658 718, fax: 272 658 718
e-mail: info@bczstav.cz, www.bczstav.cz